Gyakran ismételt kérdések - válaszokMi van a csomagban, ki szállítja ki?

Természetesen a mérleg, a hozzávaló akkuval és töltővel. Az akku használatra kész, kb 95%-ra feltöltött állapotú. Továbbá tartalmaz egy kinyomtatott leírást, illetve a számlát. Jótállási Jegyet nem mellékelek (de letölthető), esetleges probléma esetén elég a gyári szám megléte. A váz egy hozzá készült kartondobozban van elhelyezve, a kijelző plusz habszivacsban. Döntő többségben a GLS szállítja.

Mennyi a szállítási határidő?

Pár darab mindig van készleten, kb. 2-3 munkanap alatt kézhez kapja. Ha ennél hosszabb lenne valamiért, akkor arról tájékoztatom.

Hogy tudom igénybe venni az OMME támogatást?

Csak akkor, ha Ön OMME tag. A kapott számlát kell benyújtania, a támogatás jelenleg 50%. A számla tartalmazni fog minden szükséges adatot (gyári szám, gyártás éve, hatótávolság... stb..) Eddigi tapasztalat alapján problémamentes a befogadás. Fel szoktak hívni engem ha kérdésük van, sokszor az adott Vevő nem is tudja, hogy "intéződik" az ügye. Az utánvétkor vagy utaláskor kapott visszaigazolást őrizze meg, ezt szokták néha kérni, ezért célszerű annak a számlájáról utalni/fizetni, akinek szól a számla.

Hogyan/hová helyezzem el a mérleget?

Stabil, fix, vízszintes helyre, ne billegjen. Semmiképp se földre, fűbe, kavicsra, raklapra.. A felhelyezett kaptárhoz ne érjen hozzá más, "szabadon" legyen.

Mekkora a maximum méret, ami felhelyezhető?

Papíron 40x50cm. Tudom, hogy többen használják fekvő 72-73cm-es kaptárhoz..

Tényleg jobbak a 4 cellás (4 sarkon mérő) típusú mérlegek?

Mindenkire rábízom a döntést: Ez a kép sokat elárul.

Milyen SIM kártyát vegyek, hogyan tudom az egyenlegét lekérdezni?

Mindenki másra esküszik. Az én ajánlásom egyértelműen a T-mobilos. Mindegyik szolgálatónál meg lehet nézni egy térképen a lefedettséget, sőt rákereshető adott helyre. A "2G" lefedettség a fontos számunkra.

T-Mobile lefedettség, T-Mobile online
Telenor (Pannon GSM) lefedettség, MyTelenor
Vodafone lefedettség, Vodafone belépés
DIGI lefedettség, DIGI ügyfél

Amennyiben e-mail küldést is szeretne, úgy adatcsomagot is venni kell a kártyához. Itt ügyeljen arra, hogy a megadott összeg havi vagy éves! A legkisebb adatcsomag is bőven elegendő. Feltöltőkártya esetén majd ne feledkezzen meg az éves regisztrációról és az egyenleg feltöltésről! Az egyenleget már mindegyik szolgáltatónál online lehet megtekinteni. Ajánlott, hogy regisztrálja a kártyáját az adott szolgáltató oldalán már vásárlás után egyszerre. Érdemes az új kártyát mindjárt feltölteni, mert a legtöbb alapcsomag csak pár db SMS-t tartalmaz!

SIM kártya vásárolható-e nálam, adok-e a mérleghez?

Nem, nem.

Milyen szoftvert/programot kell letölteni a működéshez, hová regisztráljak?

Semmilyet. Sehova. A telefonon, vagy PC-lévő levelezőből vagy böngészőből elérhetőek a levelek, és a grafikonok is. Az SMS-ek pedig hagyományos üzenetként jönnek.

Milyen akkut vegyek, milyennel helyettesíthető, igényel-e karbantartást?

A mérlegben 26650 típusú Li-ion akku van, nem helyettesíthető mással. Kapacitásuk 5.000-5.200mAh, de a legdrágább csúcsakkuk is 5.600mAh körüli teljesítményűek. Tehát ha a román/kínai piacon 1.000Ft-ért árulnak 8.800, (sőt láttam 12.000 mAh-ást), azt inkább ne vegye meg! Pótakkut vehet nálam is, de bármely akkus kereskedésben ismerik ezt a típust (elem/kerékpárlámpában, e-cigarettákban, akkus szerszámokban is használják)

Egy jól használt akku 500x legalább tölthető! Soha ne merítse le 0-ra vagy alá, és ha lemerült a legrövidebb időn belül töltse fel! Vagyis ha szeptemberben befejezte a mérést lemerült akkuval, akkor azt ne áprilisban próbálja meg feltölteni akácra. Ezt az egyszerű szabályt betartva nem lesz gond velük.

Most akkor SMS-t vagy e-mailt küld?

Amelyiket szeretné. Sőt akár mindkettőt is egyszerre. Ön tudja beállítani egy SMS paranccsal a működési módot (lásd a leírást), ami bármikor módosítható.

Mikor küldi az SMS-t/e-mailt?

Alapvetően hívás után válaszol a mérleg. Ön felhívja, a mérleg elutasítja a hívást, (tehát nincs díja a hívásnak) majd pár másodperc múlva megkapja az üzenetet. Akármikor, akárhányszor. Ezen felül lehetősége van napi max. 5 időpontot beállítania, amikor hívnia sem kell, küldi magától.

A helyszínen hívás/SMS küldés nélkül leolvasható a súly?

Igen! A mérlegen lévő nyomógombot működtetve a mérleg megjeleníti először pár másodpercig a hőmérsékletet, majd az akku töltöttségi fokát (%), majd 15mp-ig a mért tömeget, majd ezután "visszaalszik". SIM kártya nélkül hasonlóképp, annyi különbséggel, hogy nem kapcsol ki automatikusan, csak hosszú gombnyomásra.

Gyenge térerőnél, rossz lefedettségnél is működik?

Amennyiben az adott helyen a telefonja folyamatosan megszakad, nem elérhető, nincs hálózat, ott a mérleg is így (sőt kicsit rosszabban) fog működni ugyanazon szolgáltatóval. Ilyen helyekre inkább azt tanácsolom, hogy ne vásároljon mérleget. Az persze lehetséges, hogy egy másik szolgáltató erősebb lefedettséggel bír az adott területen.

Nem küldi az SMS-t! Mit csináljak?

A leggyakoribb hiba a feltöltőkártya egyenlegének lemerültsége, vagy az éves regisztráció lejárata (ami miatt tiltva lett az adott kártya) okozza. Első körben-amennyiben regisztrálta a kártyát-nézze meg online az egyenlegét, érvényességi idejét, adatopcióit.

A legmegbízhatóbb módszer pedig a SIM kártya tesztelése:
Vegye ki a mérlegből, és tegye bele egy telefonba. Indítson róla hívást, hívassa vissza magát (mindkét esetben legyen hívószám-kijelzés), küldjön róla SMS-t, internetezzen vele (ha van adatcsomag hozzá - ez nem kötelező, csak e-mail küldés esetén kell).

A SIM kártyát mindig a mérleg kikapcsolt állapotában távolítsa el/helyezze be! Amennyiben a SIM rendben van, de mégsem üzemel a mérleg, akkor hívjon!
SMSKAPTAR.HU